Onderhoudsadvies

Onderhoud aan uw meubel is belangrijk. We geven u graag advies,

Leder

Voor het natuurproduct leer is het juiste onderhoud van groot belang. Dat begint bij het stofvrij houden van de leernerf. Stof daarom wekelijks de leren bekleding (uitgezonderd nubuck en was-achtig leer zoals Danza af met een vochtige katoenen doek om stofdeeltjes te verwijderen. Daarmee verwijdert u ook huidvetten die op termijn het leer aantasten.

Vloerkleden

Vanaf de eerste dag kunt u uw vloerkleed stofzuigen met de gladde stofzuigermond. Dit is voor de levensduur van uw vloerkleed erg belangrijk. Het kleed pluist in het begin en zal dat, afhankelijk van de hoeveelheid wol, enkele maanden kunnen doen.

Nieuwe vloerkleden met gesneden of geschoren pool verliezen in het begin losliggende vezeltjes. Geen nood, dat zijn gewoon afgeschoren eindjes of vezelstukjes die tijdens de fabricage zijn achtergebleven. Hoe hoger de pool, hoe meer pluisjes u in het begin hebt. Belangrijk om te weten is dat u de uitstekende of loszittende pooltjes nooit uit uw karpet moet trekken, u kunt dit voorzichtig wegknippen. U kunt deze pluisjes en pooltjes rustig weghalen met de stofzuiger. Uw wollen vloerkleed ondervindt hier geen nadelig effect van. Gaat u maar na: een stofzuigerzak vol pluisjes weegt hooguit een paar gram, terwijl een wollen vloerkleed meer dan 1000 gram zuiver scheerwol per m² moet bevatten!

Wij adviseren u graag!

Onze interieurstylistes geven persoonlijk interieur en kleuradvies aan huis of bij ons in de winkel, wanneer u dit wenst. Kijk verder voor de mogelijkheden en de tarieven.