landelijk

warm, huiselijk en comfortabel

Eén van de populairste woonstijlen in Nederland is landelijk: warm en knus met veel aandacht voor gezelligheid. De rustige kleurtinten en natuurlijke materialen geven het interieur een huiselijk karakter waar iedereen zich thuis voelt.

Heerlijk ontspannen en gezellig samenzijn staan centraal in een landelijk interieur. Een zachte bank met grote kussens mag daarom niet ontbreken en ook een authentieke houten eettafel en robuuste buffetkast passen goed bij de landelijke woonstijl. Decoratie van rotan is essentieel en zien we veel terug in manden, dienbladen en meubels. Qua styling wordt er ook veel gewerkt met kussens, kaarsen, lantaarns en (nep)bloemen.

Rustieke kleuren

Om de sfeervolle uitstraling van een landelijk interieur te bereiken, kies je voor warme naturellen zoals zandkleuren en aardetinten. De meestvoorkomende kleuren zijn gebroken wit, beige, taupe en warmgrijs, veelal uitgevoerd in verf met een matte finish. Wil je toch graag een accentkleur? Oudroze past mooi bij de landelijke woonstijl.

E
E
E
E
E

Natuurlijke materialen

In een landelijk interieur is de rust en sfeer van het platteland voelbaar, mede door de natuurlijke en robuuste materialen. Hout, rotan en wol voeren de boventoon en ook aaibare stoffen als linnen en katoen zijn veelgebruikte materialen. Stoffen kussens, plaids en schapenvachtjes heb je nooit genoeg in een landelijk interieur.

Wij adviseren u graag!

Onze interieurstylistes geven persoonlijk interieur en kleuradvies aan huis of bij ons in de winkel, wanneer u dit wenst. Kijk verder voor de mogelijkheden en de tarieven.