modern klassiek

chic, elegant en statig

Een statige en elegante woonstijl die doet denken aan een chique hotelkamer vol luxe meubels en materialen. Het is het klassieke van nu, waarbij de mix van antieke en moderne items leidt tot een een warme, stijlvolle uitstraling. Wie wil zich geen vorst voelen in zijn eigen huis?

Bij deze stijl zijn de meubels wat ‘zwaarder’ te noemen. Doordat ze grootser zijn, ontstaat er een vorstelijk gevoel. Verder staan ronde vormen met sierlijke details centraal en is symmetrie belangrijk. Ook verlichting is uitgesproken: van statige kroonluchters tot chique schemerlampen met een grote kap. Qua accessoires zijn grote kandelaars, sierlijsten en spiegels typerend. Maar denk ook breder, zoals een mooie kristallen karaf met tumbler glazen op een stijlvolle trolley. 

Diepe kleuren

Donkere tinten worden afgewisseld met neutrale basiskleuren als beige, grijs en zandtinten. Vooral donkergroen, donkerblauw en bordeauxrood stralen luxe en wamte uit. Qua accentkleur matcht goud ontzettend goed. Ook donkerbruin hout komt mooi tot zijn recht in het kleurpalet. Ook leuk: marmer is tegenwoordig niet alleen in wit, we zien ook steeds vaker gekleurd marmer.

E
E
E
E
E

klassieke materialen

Door middel van de juiste materialen kun je deze stijl pas echt goed neerzetten. De klassieke woonstijl van nu kent luxe en rijke materialen, zoals fluweel, messing en marmer. Stoffen zijn over het algemeen zwaar, een goed voorbeeld daarvan zijn dikke gordijnen. Leer zie je eigenlijk niet terug; bijna alle zitmeubelen zijn van stof. Op dit moment is fluweel erg populair. Een fluwelen bank? Doen! Marmer is dan weer een mooie tegenhanger van het warme fluweel. Het gladde materiaal zorgt voor een strakke, chique look.

Wij adviseren u graag!

Onze interieurstylistes geven persoonlijk interieur en kleuradvies aan huis of bij ons in de winkel, wanneer u dit wenst. Kijk verder voor de mogelijkheden en de tarieven.