scandinavisch

licht, minimalistisch en ruimtelijk

Lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen: een Scandinavisch interieur is een oase van rust. De perfecte woonstijl om het huis groter te laten lijken. Less is absoluut more; het draait om de kunst van het weglaten.

De ingrediënten voor een Scandinavische sfeer zijn rust, eenvoud en functionaliteit. Dat is ook wat de meubels uitstralen: minimalistisch, maar altijd comfortabel en van goede kwaliteit. Kenmerkend zijn meubels op slanke poten om het geheel ruimtelijk te houden. Hoewel Scandinavisch design in meerdere prijsklasses verkrijgbaar is, vind je bijna in elk Scandinavisch interieur wel een designklassieker terug.

Neutraal kleurenpalet

Omdat de zon in Scandinavië vroeg ondergaat, is licht in huis erg belangrijk. De basis van een Scandinavisch interieur is daarom vaak wit met zwarte en grijze accenten. Zorg ook qua kleurgebruik voor eenvoud en kies een lichte basiskleur met hooguit één of twee accentkleuren. Toch kleur in huis? Ga dan voor frisse (pastel)kleuren in bijvoorbeeld groen, roze of blauw.

E
E
E
E
E

Natuurlijke materialen

Onze Noorderburen houden van de natuur en dat is duidelijk terug te zien in het interieur. Hoewel de Scandinavische woonstijl licht en basic is, creëer je met zachte en natuurlijke materialen toch een warme uitstraling. Zo zien we bijvoorbeeld veel lichte of witte houten vloeren, meubels met houten onderstellen en wollen schapenvachtjes.

Wij adviseren u graag!

Onze interieurstylistes geven persoonlijk interieur en kleuradvies aan huis of bij ons in de winkel. Kijk verder voor de mogelijkheden en de tarieven.